Mugcake z hruškové přesnídávky

Mugcake z hruškové přesnídávky

Dceři jsem připravila velkou, ale opravdu velkou hromadu různých domácích přesnídávek bez cukru. Ona ale nejí samotné domácí ani ty kupované. Vymýšlím tedy pořád způsoby, jak do ní přesnídávky dostat a zároveň spotřebovat naše obří zásoby. Jeden z největších úspěchů měl mug cake z hruškové přesnídávky.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 5 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 lžíce celozrnné žitné mouky
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 3 lžíce sekaných mandlí
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hruškové přesnídávky
  • 2 lžíce másla
  • špetka soli
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy:

1. Nejprve si smícháme všechny suché ingredience: celozrnnou žitnou mouku, ovesné vločky, sodu a sekané mandle.

2. Do této suché směsi přidáme vajíčka, přesnídávku, med a máslo. Pokud jsme zapomněli máslo včas vytáhnout z lednice, aby povolilo, můžeme jej dát na chvilku do mikrovlnné trouby, ničemu to nevadí. Pokud máme i med tuhý, můžeme ho dát do rozehřát spolu s máslem.

3. Do celé směsi přidáme špetku soli a důkladně promícháme.

4. Připravíme si hrníčky a vzniklou směsí je naplníme. Plníme ale jenom přibližně do poloviny, směs poměrně hodně nabude na objemu.

5. Naplněný hrnek dáme do mikrovlnné trouby, nastavíme na nejvyšší výkon a zapneme přibližně na 4 minuty.

6. To, že je mug cake hotový, poznáme podle toho, že se odděluje od stěn hrnku.

7. Vyklepneme na talířek, necháme chvíli zchladnout a můžeme konzumovat.

8. Případně můžeme dozdobit jogurtem nebo čerstvým ovocem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.