Plněné sýrové bochánky

Plněné sýrové bochánky

Potřebujete spotřebovat zbytky uvařeného kuřecího masa a nějaké sýry z lednice? Plněné sýrové bochánky jsou skvělou volbou, jak vše využít.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 balíček kvasnic
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • 250 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g vařeného kuřecího masa
  • 1 hermelín
  • 150 g uzeného sýra
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:

1. Nejprve si uděláme kvásek z teplého mléka, soli, cukru a rozdrobených kvasnic.

2. Smícháme oba druhy mouky a přidáme do ní vzniklý kvásek. Pokud by bylo těsto moc husté, přidáme trochu vlažné vody.

3. Vytvoříme těsto, které necháme přibližně 45 minut vykynout.

4. Mezitím než těsto vykyne, nakrájíme vařené kuřecí maso a oba druhy sýra. Dochutíme solí a pepřem. Smícháme dohromady.

5. Z těsta vytváříme placky, které naplníme vzniklou směsí a placky uzavřeme.

6. Rozpálíme olej, ve kterém bochánky usmažíme dozlatova.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.