Pečená Pražma s bramborem

Pečená Pražma s bramborem

Pražma sice není nejobvyklejším druhem ryby, na který narazíte na českých stolech, ale pokud ji seženete a dobře připravíte, uvidíte, že vás okouzlí svým středomořským šarmem a budete se snažit připravovat ji co nejčastěji. Vyzkoušejte doma přípravu pečené pražmy s bramborem.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut + minimálně 3 hodiny marinování

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 středně velké pražmy
  • 8 brambor
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • Tymián
  • Sůl
  • Kmín
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Ryby omyjeme, očistíme a odstraníme šupiny. Pokud jsou v rybě ještě ledviny, pomocí lžičky je vyškrábeme ven, aby nezkazily chuť masa. Poté ryby rozřízneme podél břicha, a ještě příčnými řezy na obou stranách boků.

2. Zevnitř rybu posolíme, vložíme několik snítek tymiánu do břicha a přidáme plátek bio citronu. Česnek nastrouháme a potřeme s ním zvenku rybu.

3. Zvenku rybu potřeme směsí soli, olivového oleje a tymiánu. Takto namarinovanou rybu necháme v chladu marinovat alespoň 3 hodiny, klidně ale přes celou noc.

4. Brambory okrájíme a omyjeme. Nakrájíme je na malé kousky a dáme vařit do osolené vody s kmínem, dokud nezměknou.

5. Cibuli nakrájíme nadrobno, poklademe na dno pekáčku, zakapeme olivovým olej a posolíme. Na cibule položíme pražmy a dáme péct do trouby rozpálené na 180 °C přibližně na 25 minut.

6. Hotové ryby podáváme s bramborem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.