Omáčka z pečených paprik, rajčat a cibule s rýží

Omáčka z pečených paprik, rajčat a cibule s rýží

Pokud máte rádi zeleninu, určitě si pochutnáte i na lahodné omáčce z pečených paprik, rajčat a cibule s rýží, která je lehká a výživná zároveň. Hotovou ji budete mít raz dva, obsahuje samé zdravé ingredience, ale na chuť je výborná.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 35 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 3 velké papriky (červené nebo žluté)
  • 2 velké cibule
  • 6 velkých rajčat
  • 2 sáčky rýže
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce mouky
  • Olivový olej
  • Oregano
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Nakrájíme cibule na měsíčky, rajčata na poloviny a papriku na proužky. Spolu s máslem je naskládáme do pekáčku a zalijeme trochou vody, tak aby byly alespoň zpola ponořené.

2. Dochutíme trochou soli, pepře a oreganem.

3. Dáme péct do trouby na 180 °C na přibližně 30 minut. Pravidelně podléváme. Zelenina je hotová, jakmile bude změklá a trochu rozvařená.

4. Mezitím si dáme vařit rýži do osolené vody podle návodu na obalu.

5. Jakmile je hotová zelenina, vyndáme ji z trouby a zahustíme moukou. Mouku přidáváme postupně a intenzivně mícháme.

6. Zeleninovou omáčku podáváme s rýží a zakápneme trochou olivového oleje.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.