Pokud máte rádi zeleninu, určitě si pochutnáte i na lahodné omáčce z pečených paprik, rajčat a cibule s rýží, která je lehká a výživná zároveň. Hotovou ji budete mít raz dva, obsahuje samé zdravé ingredience, ale na chuť je výborná.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 35 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 3 velké papriky (červené nebo žluté)
- 2 velké cibule
- 6 velkých rajčat
- 2 sáčky rýže
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce mouky
- Olivový olej
- Oregano
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy:
1. Nakrájíme cibule na měsíčky, rajčata na poloviny a papriku na proužky. Spolu s máslem je naskládáme do pekáčku a zalijeme trochou vody, tak aby byly alespoň zpola ponořené.
2. Dochutíme trochou soli, pepře a oreganem.
3. Dáme péct do trouby na 180 °C na přibližně 30 minut. Pravidelně podléváme. Zelenina je hotová, jakmile bude změklá a trochu rozvařená.
4. Mezitím si dáme vařit rýži do osolené vody podle návodu na obalu.
5. Jakmile je hotová zelenina, vyndáme ji z trouby a zahustíme moukou. Mouku přidáváme postupně a intenzivně mícháme.
6. Zeleninovou omáčku podáváme s rýží a zakápneme trochou olivového oleje.