Nadýchaný čokoládový mousse

Nadýchaný čokoládový mousse

Jedním z nejelegantnějších a zároveň nejchutnějších čokoládových dezertů je bezpochyby nadýchaný čokoládový mousse. Tato báječná sladkost, která pochází z Francie, nadchne každého tím, jak je lehká a zároveň lahodná. Zkuste si připravit mousse doma i vy.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut + 1 hodina na vychladnutí

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 100 g hořké čokolády
  • 1 vejce
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
  • 40 g cukru na doslazení

Postup přípravy:

1. Rozlámejte čokoládu na kousky a vložte ji do misky. Tuto misky umístěte do horké vodní lázně a nechte pomalu čokoládu rozpustit. K čokoládě přidejte i máslo a hmotu důkladně spojte.

2. Nyní budete šlehat. Smetanu ušlehejte do tuha, žloutek z vajíček spolu s cukrem napěňte. Na závěr vyšlehejte sníh z bílku.

3. Do rozpuštěné čokolády zamíchejte první žloutky, poté přidejte smetanu a na závěr jemně vetřete sníh.

4. Mousse nechte ve skleničkách v lednici alespoň 1 hodinu, dokud se dokonale nezpevní. Poté můžete podávat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.