Matcha tea pomáhá při hubnutí a zlepšuje pleť

Matcha tea pomáhá při hubnutí a zlepšuje pleť

I když nejsme přímo čajovou velmocí, je stále více a více lidí, kteří si čaj dopřávají pravidelně. Díky tomu logicky mohou naplno využívat jeho zdraví prospěšnému složení. Jedním ze skutečných hitů je určitě Matcha tea. Ten má svou domovinu kde jinde než v Japonsku. Pokud se tento unikátní čaj může něčím pyšnit, je to zcela určitě hlavně unikátními postupy přípravy, stejně jako unikátními postupy pěstování. Příkladem je to, že čaj Matcha roste jenom na zastíněných polích a jeho sběr může probíhat jenom v období začátku měsíce května. I to je poměrně zajímavá unikátnost.

Jak se Matcha tea vyrábí?

I to je poměrně náročný postup, jelikož nejdříve projdou sesbírané lístky parou, následně jsou opět přebrány a teprve poté může vzniknout čaj jako takový. Tedy Matcha tea. Jako hlavní metoda je používáno mletí, kde je třeba důkladně narušit konzistenci jednotlivých zrníček. V tomto ohledu čaj Matcha může nabídnout hned několik kvalitativních tříd. Pokud vám záleží na chuti, stejně jako na vašem zdraví, rozhodně doporučujeme orientovat se výhradně na tu nejvyšší kvalitu, se kterou je spojena ta nejdůkladnější příprava, i samotný systém balení nebo distribuce.

Co čaj Matcha obsahuje?

Není to jenom unikátní postup získávání, ale je to také jedinečná chuť, která je důvodem nejenom k nárazovému, ale také pravidelnému pití. Díky tomu budeme mít velkou jistotu spojenou s tím, že Matcha tea výrazně prospěje našemu tělu. Podíváme-li se totiž, co konkrétně obsahuje, musíme začít nejprve s vitamíny. Mezi ty hlavní patří vitamin A, stejně jako vitamin E nebo tolik důležitý vitamin C. Čaj obsahuje i řadu minerálů, konkrétně potom železo, vápník, draslík a zinek. Co nechybí, to je také vláknina, menší množství proteinů, stejně jako je to pro naše tělo tolik důležitý kofein. Čaj tak nejenom povzbudí naše zdraví, ale i vitalitu našeho těla jako takovou.

Příprava Matcha tea

Příprava je velmi jednoduchá. Čaj si do hrnečku dávkujeme podle dávkování na sáčku. Obvykle se jedná o 1/2 až 1 čajovou lžičku 1 – 3x denně. Zaléváme vodou, která není úplně horká, asi 70 – 80 stupňů. Čaj ve vodě důkladně rozmícháme. Použít můžeme běžnou lžičku nebo speciální japonskou metličku na šlehání matcha tea. Pít můžeme čistý nebo také s mlékem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.