Mandlové hvězdičky patří mezi velmi oblíbené vánoční cukroví, které je velmi jednoduché a především velmi rychlé na přípravu. Výhodou tohoto receptu je, že pokud nepoužijeme cukr, který vyměníme za med, tak se jedná o opravdu zdravý recept.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
Ingredience pro asi 30 ks mandlových hvězdiček.
- 75 g mletých mandlí
- 90 g špaldové mouky
- 75 gramů másla
- 2 lžíce medu (pokud máme rádi sladší, dáme 2,5 lžíce)
- Pár kapek citronové nebo pomerančové šťávy
- 1 vejce
Postup přípravy:
1. Nejprve si smícháme veškeré ingredience a vypracujeme krásně těsto.
2. Těsto poté vyválíme asi na 0,5 cm tenké pláty, ze kterých budeme vykrajovat hvězdičky či jiné tvary.
3. Vykrojené hvězdičky vyskládáme na připravený plech.
4. Rozšleháme 1 vejce a každou hvězdičku potřeme.
5. Nakonec plech s hvězdičkami vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme 5 – 6 minut na 150 °C.