Losos v papilotě s jarním salátkem

Losos v papilotě s jarním salátkem

Losos je jedna z nejzdravějších ryb vůbec a lze ho připravovat na spoustu způsobů. Díky pečení v papilotě uvnitř balíčku zůstane veškerá šťáva a aroma. Neváhejte a zkuste si doma připravit lahodného lososa v papilotě s jarním salátkem.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 filety z lososa (každý asi 200 g)
  • 1 cibule
  • 2 červené cibule
  • Kousek celeru (asi 75 g)
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 snítky kopru
  • 4 lžíce bílého vína
  • 1 jarní cibulka
  • ½ salátové okurky
  • 10 – 15 cherry rajčat
  • Čtyři hrsti rukoly
  • Sůl
  • Citronová šťáva
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Oloupejte a nakrájejte na kolečka běžnou i červenou cibuli. Kousek celeru nakrájejte na proužky.

2. Ustřihněte dva velké čtverce pečícího papíru. Na jejich střed naklaďte cibulku a celer.

3. Filet z lososa posolte a položte ho na zeleninu. Seshora na rybu rozmístěte snítky bylinek.

4. Polijte každý filet dvěma lžícemi bílého vína, pokapejte citronovou šťávou a trochou olivového oleje.

5. Z pečícího papíru pomocí překládání vytvořte balíčky a dobře je utěsněte (můžete převázat například nití na pečení).

6. Balíčky umístěte na plech a dejte péct do trouby na 200° C. Lososa pečte asi 15 minut.

7. Mezitím, co se losos peče, si připravte jarní salátek. Nakrájejte jarní cibulku a salátovou okurku. Cherry rajčátka přepulte napůl. Vše smíchejte spolu s rukolou a zakápněte trochou olivového oleje a citronové šťávy.

8. Lososa vybalte z papiloty a podávejte ho spolu s pečenou zeleninou a salátkem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.