Jedna z tradičních mexických snídaní Huevos rancheros neboli rančerská vejce, se postará o to, že budete mít celý den spoustu energie a ještě vyrazíte do nového dne dobře najedení a nadšení z lahodného a vydatného jídla.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 4 velká vejce
- 1 velká cibule
- 1 paprika (žlutá nebo červená)
- 150 g rajčatového protlaku
- 1 konzervu fazolí v tomatě
- 1 rajče
- 150 g sýra (zkuste třeba goudu nebo cheddar)
- Olivový olej
- Chilli
- Koriandr
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Nakrájejte nadrobno cibuli, papriku na nudličky, rajče na kousky a nastrouhejte si sýr.
2. Dejte s trochou oleje smažit cibulku a papriku, po chvilce přidejte chilli a pepř, a ještě chvíli restujte takto spolu.
3. Poté zalijte směs rajčatovým protlakem, přimíchejte fazole v tomatě a kousky rajčat. Důkladně promíchejte a nechejte chvíli pod pokličkou dusit.
4. Asi po pěti minutách dušení směsi, směs ochutnejte a dochuťte solí, chilli a pepřem podle potřeby. Poté vždy udělejte mezeru v rajčatech a rozklepněte tam vejce. Postup opakujte čtyřikrát v různých místech pánve.
5. Směs opět přikryjte pokličkou a nechte dusit, dokud nebudou bílky hotové, ale žloutek ještě syrový.
6. Podávejte s tortillou, opečeným toastem nebo klasickým chlebem jako vydatnou snídani.