Mexická snídaně Huevos rancheros

Mexická snídaně Huevos rancheros

Jedna z tradičních mexických snídaní Huevos rancheros neboli rančerská vejce, se postará o to, že budete mít celý den spoustu energie a ještě vyrazíte do nového dne dobře najedení a nadšení z lahodného a vydatného jídla.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 4 velká vejce
  • 1 velká cibule
  • 1 paprika (žlutá nebo červená)
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 1 konzervu fazolí v tomatě
  • 1 rajče
  • 150 g sýra (zkuste třeba goudu nebo cheddar)
  • Olivový olej
  • Chilli
  • Koriandr
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Nakrájejte nadrobno cibuli, papriku na nudličky, rajče na kousky a nastrouhejte si sýr.

2. Dejte s trochou oleje smažit cibulku a papriku, po chvilce přidejte chilli a pepř, a ještě chvíli restujte takto spolu.

3. Poté zalijte směs rajčatovým protlakem, přimíchejte fazole v tomatě a kousky rajčat. Důkladně promíchejte a nechejte chvíli pod pokličkou dusit.

4. Asi po pěti minutách dušení směsi, směs ochutnejte a dochuťte solí, chilli a pepřem podle potřeby. Poté vždy udělejte mezeru v rajčatech a rozklepněte tam vejce. Postup opakujte čtyřikrát v různých místech pánve.

5. Směs opět přikryjte pokličkou a nechte dusit, dokud nebudou bílky hotové, ale žloutek ještě syrový.

6. Podávejte s tortillou, opečeným toastem nebo klasickým chlebem jako vydatnou snídani.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.