Kuřecí maso je oblíbenou položkou na jídelníčku snad všech, kdo jedí maso. Je jednoduché na přípravu, obsahuje plno bílkovin a hlavně je dietní. V dnešním receptu nám Láďa Hruška ukáže postup přípravy výborných kuřecích roládek, kterou můžete podávat na chlebu a pohostit tak svoji návštěvu nebo si ji připravit na oběd s vařenými brambory. Příprava je poměrně jednoduchá.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 8 plátků slaniny
- 4 vejce
- 8 plátků krájeného salámu
- Tvrdý sýr (stačí Eidam nebo Gouda)
- Pórek nebo jarní cibulka
- Sůl, pepř
Postup přípravy:
1. Nejdříve si připravíme vejce. Zde máme 2 možnosti. Buď si vejce rozklepneme a rozšleháme nebo je uvaříme natvrdo. V dnešním receptu zvolíme vejce natvrdo.
2. Kuřecí prsa lehce naklepeme a rozložíme je na pracovní plochu.
3. Maso osolíme, opepříme a vyskládáme na ně plátky slaniny a šunky.
4. Poté jej posypeme nakrájeným pórkem nebo jarní cibulkou a nastrouhaným tvrdým sýrem.
5. A na kraj položíme vejce.
6. Roládu pevně smotáme a propíchneme na krajích a uprostřed špízovými jehlami. Místo jehel můžeme použít nit.
7. Povrch rolády osolíme a opepříme.
8. Roládky vyskládáme do zapékací mísy a dáme na ně kousky másla.
9. Zapékací mísu uzavřeme (poklopem nebo alobalem) a můžeme péct.
10. Pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu.
11. Roládky podáváme s vařeným bramborem nebo tence nakrájené na chlebu. Jsou výborné teplé i studené.