V dnešní době obvykle nemáme čas si ani pořádně uvařit, natož něco dobrého upéct a z toho vychází recept, který si dnes představíme. Jedná se totální hit z exotického Japonska, kde vymysleli recept na výborný, rychlý a hlavně levný cheesecake, na který vám budou stačit pouze 3 suroviny.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 120 gramů bílé nebo hořké čokolády (nejlepší je zdravá čokoláda)
- 120 gramů tvarohu nebo krémového sýru (např. mascarpone)
Postup přípravy:
Nejdříve si vytáhneme tvaroh nebo krémový sýr z lednice, aby se dostal na pokojovou teplotu a můžeme začít s přípravou.
Oddělíme bílky od žloutků a dáme je do lednice.
Poté si dáme předehřát troubu na 170 °C.
V dalším kroku si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme ji lehce vychladnout.
Vychladlou čokoládu přidáme do mísy s tvarohem pokojové teploty a přidáme rozmíchané žloutky.
Dále vytáhneme bílky z lednice a vyšleháme je do zpěnění.
Vyšlehané bílky přidáme do mísy k tvarohu, čokoládě a žloutkům.
Vše důkladně promícháme.
Poté si připravíme formu na bábovku popř. mísu na pečení či jinou nádobu menšího průměru.
Na spodek a boky nádoby dáme pečící papír a vlijeme do ní těsto.
Nakonec si přichystáme plech na pečení, na který dáme nádobu s těstem a přilijeme horkou vodu.
A dáme do trouby.
Cheesecake pečeme přesně 15 minut na 170 °C, poté snížíme teplotu na 160 °C a pečeme opět 15 minut.
Po 30-ti minutách vypneme troubu a necháme v ní cheesecake asi 15 minut dojít.
Před podáváním můžeme posypat třtinovým moučkovým cukrem.