Mleté maso respektive sekaná patří mezi velmi oblíbená jídla v českých domácnostech. Sekanou můžeme jíst s bramborou kaší, nakrájenou na plátky na chlebu a také například naplněnou v paprikách s rajskou omáčkou. V dnešním netradičním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy sekané bábovky, na které si určitě pochutnáte.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 kg mletého masa
- 3 nožičky klobás nebo párků
- 4 vařená a 2 syrová vejce
- 2 rohlíky
- 3 lžíce strouhaného křenu (na ovonění)
- 1/2 hrnku mléka
- 1 velká cibule
- Zavařené (sterilované) okurky
- Petržel
- Sůl, pepř
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme větší mísu, do které si dáme na kostičky nakrájené rohlíky a zalijeme je mlékem.
2. Poté si oloupeme cibuli, na malé kousky ji nakrájíme a dozlatova osmažíme na pánvi.
3. Do mísy k rohlíkům a mléku přidáme ve syrová vejce, mleté maso, pepř a sůl.
4. Vše důkladně promícháme a přidáme osmaženou cibulku, strouhaný křen a opět vše důkladně promícháme.
5. Po promíchání si nachystáme bábovkovou formu, do které dáme polovinu masové směsi.
6. Na masovou směs vyskládáme 4 vejce natvrdo, párky nebo klobásy, okurky a doplníme zbytkem masové směsi.
7. Formu přikryjeme alobalem a můžeme dát do rozpálené trouby.
8. Pečeme asi 45 minut na 220 °C.