Kuřecí křídla (křidélka) jako z fastfoodu

Kuřecí křídla (křidélka) jako z fastfoodu

Kuřecí křídla má rád snad každý, kdo není vegetarián nebo vegan, a proto se Láďa Hruška rozhodl, že nám ukáže levný a chutný recept na kuřecí křídla jako z fastfoodu. Jelikož se jedná o kuřecí křídla jako z fastfoodu, tak nic dietního opravdu nečekejte, ale určitě si pochutnáte.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 6 kuřecích křídel
  • Hladká mouka (popř. celozrnná)
  • Olej
  • Grilovací koření
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička granulovaného česneku (lepší je čerstvý)
  • Kari
  • 1 lžička chilli koření
  • Tymián
  • 1 lžička papriky
  • 1 vejce
  • Mléko
  • Voda

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme 3 misky:

První miska: V první misce si nachystáme „fastfoodovskou“ kořenící směs. Do misky si nasypeme lžičku papriky, 2 lžičky soli a po jedné lžičce grilovacího koření, chilli koření, kari a tymiánu.

Dále do ní dáme lžičku granulovaného česneku nebo 2 stroužky čerstvého česneku.

Druhá miska: Do druhé misky si nasypeme mouku, kterou lehce osolíme.

Třetím miska: Do třetí misky si nachystáme tekutou směs vajíčka, vody a mléka v poměru 2:1:1.

Poté si kuřecí křídla naporcujeme na 2 díly a můžeme obalovat. Kuřecí křidélka nejdříve obalíme ve směsi koření, mouky a nakonec ve směsi z vajíčka.

Dále si nachystáme nějaký pevnější pytlík (nejlepší je papírový na pečivo), do kterého vysypeme směs koření a mouky. Nandáme do něj obalená kuřecí křidélka a důkladně protřepeme. Díky tomu budeme mít po osmažení krásnou zlatou kůrčičku.

Posledním krokem je smažení. Nachystáme si hrnec s rozpáleným olejem (lepší je „friťák“), do kterého dáme maso zhruba na 10 minut smažit. Kuřecí křidélka musí být při smažení celá potopená.

Smažíme dozlatova.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.