Toastové lasagne (lazaně)

Toastové lasagne (lazaně)

Lasagne (lazaně) jsou velmi oblíbenou pochoutkou nejen kocoura Garfielda, ale také mnoha dětí a dospělých. Bohužel jsou na přípravu docela zdlouhavé. Toho se chytil Láďa Hruška a rozhodl se nám ukázat recept na chutné toastové lasagne. Dle Ládi Hrušky zmizí tyto lasagne z pekáče rychlostí blesku.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Sáček toastového chleba (můžeme použít i chléb z domácí pekárny)
  • 1 cibule
  • 3/4 hrnku rajského (rajčatového) protlaku nebo kečupu
  • 1 kelímek smetany
  • 3 – 4 větší stroužky česneku
  • Olej
  • Krájená šunka
  • Plátkový sýr
  • Sýr (strouhaný)

Postup přípravy toastových lasagní:

1. Nejdříve ze všeho si připravíme na pánvi omáčku z cibule, česneku, protlaku a smetany. Prvním krokem je, že si nakrájíme velmi nadrobno cibuli a dáme ji restovat na rozpálenou pánev s kapkou oleje.

2. Poté si nakrájíme na plátky 3 – 4 stroužky česneku, které po chvilce přidáme orestovat k cibulce.

3. Dále do pánve k česneku a cibulce nalijeme protlak a přivedeme k varu.

4. Lehce celou směs povaříme a přidáme smetanu. Směs důkladně promícháme a odstavíme.

5. Dále si nachystáme pečící (zapékací) mísu, do které na dno rozprostřeme pár toastových chlebů. Poté toasty polijeme trochou připravené směsi (omáčky) a dáme několik plátků sýru a šunky. Celý postup skládání vrstev opakujeme.

6. Horní vrstvu polijeme zbytkem omáčky a posypeme nastrouhaným sýrem.

7. Lasagne dáme zapéct asi 15 minut na 220 °C.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.