Kuřecí karbanátky se sýrem, zeleninou a bramborou kaší

Kuřecí karbanátky se sýrem, zeleninou a bramborou kaší

Karbanátky jsou v českých domácnostech velmi oblíbeným jídlem. Tradiční (nejobvyklejší) karbanátky se dělají v různých poměrech z pomletého vepřového a hovězího masa. V následujícím receptu vám ukážu recept na karbanátky z kuřecího masa se zeleninou a trochou sýru s bramborovou kaší, po kterých se můžou všichni utlouct.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na směs:

  • 400 gramů kuřecích prsíček
  • 100 gramů sýru (stačí klasický Eidam nebo Gouda)
  • 75 gramů mrkve
  • 75 gramů cukety (popř. květáku)
  • 4 – 5 stroužků česneku
  • Trochu nasekané petrželky
  • 2 – 3 lžičky koření (např. grilovacího)
  • Sůl, pepř a lžičku solamylu (popř. bramborového škrobu)

Na obalení:

Příloha: Bramborová kaše

Postup přípravy:

Nejdříve si nechystáme mlýnek na maso, ve kterém si pomeleme kuřecí prsíčka a nastrouháme si zeleninu a sýr. Na zeleninu můžeme použít buď klasické struhadlo, nebo ji hodíme do kuchyňského robota. Poté si vytáhneme velkou mísu, do které dáme namletá prsíčka a nastrouhanou zeleninu se sýrem.

Dále přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a ostatní ingredience.

Směs důkladně promícháme, aby se nám chuti krásně spojili.

Mísu dáme na chvíli do lednice uležet.

Obvykle tuto směs nachystám ráno, aby ležela alespoň 2 – 3 hodiny před smažením v lednici.

Po uležení si natvarujeme karbanátky, které si obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance.

A smažíme na rozpáleném oleji.

Móda pro plnoštíhlé

G-Star RAW Tričko khaki

549 

Móda pro plnoštíhlé

ONLY Carmakoma Tričko černá

349 

Móda pro plnoštíhlé

MY TRUE ME Tričko khaki

719 

Móda pro plnoštíhlé

s.Oliver Tričko černá

439 

Móda pro plnoštíhlé

NA-KD Tričko černá / fialová

499 

Móda pro plnoštíhlé

s.Oliver Tričko khaki

439 

Móda pro plnoštíhlé

s.Oliver Tričko fialová

439 

Móda pro plnoštíhlé

TOM TAILOR Tričko bílá

519 

Móda pro plnoštíhlé

Esprit Maternity Tričko černá

1 179 

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.