Kuřecí karbanátky se sýrem, zeleninou a bramborou kaší

Kuřecí karbanátky se sýrem, zeleninou a bramborou kaší

Karbanátky jsou v českých domácnostech velmi oblíbeným jídlem. Tradiční (nejobvyklejší) karbanátky se dělají v různých poměrech z pomletého vepřového a hovězího masa. V následujícím receptu vám ukážu recept na karbanátky z kuřecího masa se zeleninou a trochou sýru s bramborovou kaší, po kterých se můžou všichni utlouct.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na směs:

  • 400 gramů kuřecích prsíček
  • 100 gramů sýru (stačí klasický Eidam nebo Gouda)
  • 75 gramů mrkve
  • 75 gramů cukety (popř. květáku)
  • 4 – 5 stroužků česneku
  • Trochu nasekané petrželky
  • 2 – 3 lžičky koření (např. grilovacího)
  • Sůl, pepř a lžičku solamylu (popř. bramborového škrobu)

Na obalení:

  • 1 vejce
  • Hladká mouka
  • Strouhanka

Příloha: Bramborová kaše

Postup přípravy:

1. Nejdříve si nechystáme mlýnek na maso, ve kterém si pomeleme kuřecí prsíčka a nastrouháme si zeleninu a sýr. Na zeleninu můžeme použít buď klasické struhadlo, nebo ji hodíme do kuchyňského robota. Poté si vytáhneme velkou mísu, do které dáme namletá prsíčka a nastrouhanou zeleninu se sýrem.

2. Dále přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a ostatní ingredience.

3. Směs důkladně promícháme, aby se nám chuti krásně spojili.

4. Mísu dáme na chvíli do lednice uležet.

5. Obvykle tuto směs nachystám ráno, aby ležela alespoň 2 – 3 hodiny před smažením v lednici.

6. Po uležení si natvarujeme karbanátky, které si obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance.

7. A smažíme na rozpáleném oleji.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.