Máte rádi jídlo, které připravíte v jednom pekáči a nemáte s ním téměř žádnou práci? Přesně to je kuře pečené na mrkvi. Nemusíte připravovat zvlášť přílohu a maso, pečená mrkev je výbornou lehkou přílohou.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):
- 500 g mrkve
- 1 celé kuře
- 100 g másla
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička rozmarýnu
Postup přípravy:
1. Troubu si rozehřejeme na 180 °C.
2. Celé kuře si rozporcujeme na čtvrtky. Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíčky.
3. Připravíme si pekáček, do kterého poklademe mrkev, osolíme a opepříme.
4. Na mrkev dáme rozporcované kuře, také osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rozmarýnem.
5. Na každou porci kuřete dáme několik plátků másla.
6. Podlijeme troškou vody a dáme péct do rozehřáté trouby.
7. Pečeme přibližně hodinu, poté 10 minut odkryté, aby kůže zezlátla.