Kuře pečené na mrkvi

Kuře pečené na mrkvi

Máte rádi jídlo, které připravíte v jednom pekáči a nemáte s ním téměř žádnou práci? Přesně to je kuře pečené na mrkvi. Nemusíte připravovat zvlášť přílohu a maso, pečená mrkev je výbornou lehkou přílohou.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):

  • 500 g mrkve
  • 1 celé kuře
  • 100 g másla
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička rozmarýnu

Postup přípravy:

1. Troubu si rozehřejeme na 180 °C.

2. Celé kuře si rozporcujeme na čtvrtky. Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíčky.

3. Připravíme si pekáček, do kterého poklademe mrkev, osolíme a opepříme.

4. Na mrkev dáme rozporcované kuře, také osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rozmarýnem.

5. Na každou porci kuřete dáme několik plátků másla.

6. Podlijeme troškou vody a dáme péct do rozehřáté trouby.

7. Pečeme přibližně hodinu, poté 10 minut odkryté, aby kůže zezlátla.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.