Sezóna lesních hub je v plném proudu a většina z milovníků hříbků má jejich dostatečné zásoby. Výborným způsobem, jak takové lesní hříbky zužitkovat, jsou kuřecí prsa na houbách.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 45 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 500 g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 1 lžíce sádla
- 250 g lesních hub
- 500 ml vývaru
- 2 lžičky mletého kmínu
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 1 lžička tymiánu
- 1/2 lžičky pálivé papriky
Postup přípravy:
1. Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na nudličky.
2. Rozehřejeme pánev, dáme do ní rozpustit sádlo a na něm orestujeme do zlatova kuřecí prsa. Klidně přidáváme po částech, aby se maso opékalo a nepustilo vodu.
3. Mezitím nakrájíme cibuli na drobno a až je maso hotové, tak přisypeme cibuli a orestujeme spolu s masem.
4. Přidáme nakrájené lesní houby. Můžeme použít i mražené, jenom je necháme rozmrazit.
5. Necháme opět orestovat. Zasypeme mletým kmínem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a pálivou papriku.
6. Zalijeme vývarem a necháme vařit, dokud se nevytvoří hustší omáčka.
7. Podáváme s rýží.