Kuře na paprice s kolínky

Kuře na paprice

Česká klasika z celého kuřete? To je kuře na paprice. Není snad člověka, který by toto jídlo neměl rád. Použití vývaru místo vody zajistí výbornou chuť omáčky.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 75 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 6 porcí):

  • 1 celé kuře
  • 1,5 cibule
  • 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • Sůl
  • 500 ml vývaru
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • Kelímek husté smetany do omáčky

Postup přípravy:

1. Z celého kuřete stáhneme kůži a rozporcujeme jej na více dílů. Omyjeme a osušíme.

2. Kuřecí maso osolíme.

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

4. Ve velkém hrnci na středním plameni rozpálíme olej a ze všech stran na něm do světle hnědé barvy opečeme všechny kuřecí kousky.

5. Maso vyjmeme stranou a do výpeku vhodíme připravenou cibuli, kterou necháme změknout.

6. Cibuli osolíme a zasypeme mletou sladkou paprikou. Hned zalijeme vývarem.

7. Všechno přivedeme k mírnému varu a zpět do hrnce vložíme maso. Necháme probublávat přibližně 30 minut.

8. Po této době ve vznikající omáčce maso otočíme a dusíme dalších 20 minut.

9. Do hrnce přilijeme hustou smetanu, promícháme a necháme chvíli provařit.

10. Maso vyjmeme z hrnce a obereme od kosti. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.