Zavařené kompoty jsou u nás velmi oblíbené, a tak Češi zavařují ovoce i zeleninu. Nejoblíbenější jsou zavařené meruňky, broskve, hrušky a také jablka. Na ty se v dnešním receptu Láďa Hruška zaměří a představí nám postup přípravy výborného jablečného kompotu, který zvládne připravit z minima surovin opravdu každý.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 4 jablka
- 10 hřebíčků
- 1 hrnek vody
- 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
- 1 celá skořice
Postup přípravy:
1. Nejdříve si důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky jablka.
2. Nakrájená jablka dáme do hrnce a zalijeme je hrnkem vody.
3. Přidáme 10 hřebíčků, vanilkový (vanilinový) cukr a celou skořici.
4. Vše povaříme několik minut, než nám jablka krásně změknou.
5. Jablkový kompot můžeme jíst teplý i studený.
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Bílá vánoční světelná dekorace s vánočním motivem Bobo – Star Trading
Dekorace
Dekorace
Dekorace
Dekorace
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Černá vánoční závěsná světelná dekorace Markslöjd Alpha Star, výška 30 cm
Dekorativní osvětlení
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Bílá světelná dekorace s vánočním motivem Grandy – Star Trading