Jablka jsou oblíbenou součástí našich jídelníčků, protože obsahují plno vitamínů, vlákniny a také působí příznivě na naše zuby. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy výborného jablečného dortu, který nás vyjde na pár korun a výborně chutná. Postup přípravy je naprosto jednoduchý a zvládne jej opravdu každý.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 5 jablek
- 1 vanilkový pudink
- 4 lžíce cukru (třtinového cukru)
- 1/2 lžíce skořice
- 1 balíček piškotů
Postup přípravy:
Nejdříve si důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky jablka.
Nakrájená jablka vložíme hrnce, přidáme asi 200 ml vody, půl lžičky skořice a asi 5 – 7 minut povaříme.
Jakmile se nám budou jablka vařit, připravíme si směs pudinku, hrnku vody a čtyř lžic třtinového cukru.
Směs důkladně promícháme a přilijeme do hrnce k jablkům.
Vaříme do zhoustnutí.
Poté si připravíme mísu, kterou vyskládáme piškoty.
Do mísy přelijeme zhoustlou směs jablek a pudinku.
Piškoty a směs pudinku s jablky můžeme několikrát vrstvit.
Připravený dort dáme na několik hodin vychladit do lednice a můžeme ochutnat.