Domácí přesnídávka

Domácí přesnídávka

Přesnídávky jsou velmi oblíbenou součástí dětských jídelníčků. Jelikož je výživa dětí i dospělých velmi důležitá, Láďa Hruška nám představí postup přípravy vynikající domácí přesnídávky z jablek a banánů. Přesnídávka je velmi chutná a navíc na ní ušetříte, protože značkové přesnídávky z obchodu jsou poměrně drahé.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 10 jablek
  • 2 banány
  • 5 lžic cukru
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 2 hrnky vody

Postup přípravy:

1. Nejdříve důkladně omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka. Na strouhání použijeme hrubou stranu struhadla.

2. Poté oloupeme banány a nakrájíme je na kolečka.

3. Nastrouhané jablka a nakrájené banány dáme do hrnce, podlijeme hrnkem vody, posypeme cukry a povaříme asi 10 – 15 minut.

4. Mezitím si v hrnku vody rozmícháme pudink, přidáme k povařenému ovoci a důkladně promícháme.

5. Ovoce s pudinkem povaříme asi dalších 5 minut.

6. Přesnídávku necháme vychladnout a můžeme konzumovat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.