Zavařené kompoty jsou u nás velmi oblíbené, a tak Češi zavařují ovoce i zeleninu. Nejoblíbenější jsou zavařené meruňky, broskve, hrušky a také jablka. Na ty se v dnešním receptu Láďa Hruška zaměří a představí nám postup přípravy výborného jablečného kompotu, který zvládne připravit z minima surovin opravdu každý.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 4 jablka
- 10 hřebíčků
- 1 hrnek vody
- 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
- 1 celá skořice
Postup přípravy:
1. Nejdříve si důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky jablka.
2. Nakrájená jablka dáme do hrnce a zalijeme je hrnkem vody.
3. Přidáme 10 hřebíčků, vanilkový (vanilinový) cukr a celou skořici.
4. Vše povaříme několik minut, než nám jablka krásně změknou.
5. Jablkový kompot můžeme jíst teplý i studený.