Zavařené kompoty jsou u nás velmi oblíbené, a tak Češi zavařují ovoce i zeleninu. Nejoblíbenější jsou zavařené meruňky, broskve, hrušky a také jablka. Na ty se v dnešním receptu Láďa Hruška zaměří a představí nám postup přípravy výborného jablečného kompotu, který zvládne připravit z minima surovin opravdu každý.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 4 jablka
- 10 hřebíčků
- 1 hrnek vody
- 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
- 1 celá skořice
Postup přípravy:
1. Nejdříve si důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky jablka.
2. Nakrájená jablka dáme do hrnce a zalijeme je hrnkem vody.
3. Přidáme 10 hřebíčků, vanilkový (vanilinový) cukr a celou skořici.
4. Vše povaříme několik minut, než nám jablka krásně změknou.
5. Jablkový kompot můžeme jíst teplý i studený.
2 229 Kč
1 379 Kč
4 199 Kč
2 979 Kč
1 249 Kč
Bundy
2 979 Kč
4 499 Kč
1 579 Kč
2 099 Kč
3 349 Kč
2 499 Kč
1 779 Kč
1 329 Kč
2 999 Kč
1 999 Kč
1 999 Kč
1 749 Kč
1 299 Kč
2 249 Kč
2 229 Kč
669 Kč
739 Kč
3 349 Kč
739 Kč
Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.