Jablkový koláč

Jablkový koláč

Máte chuť na něco sladkého po nedělním obědě, ale potřebujete aby byla příprava rychlá? Jablkový koláč je ideální a lahodnou volbou.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • ½ balíčku listového těsta
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 2 jablka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 20 g vlašských ořechů
  • trocha třtinového cukru

Postup přípravy:

1. Puding uvaříme podle návodu, ale nevaříme jej dlouho, aby zůstal trochu řidší.

2. Necháme vychladnout.

3. Troubu předehřejeme na 180 °C.

4. Z listového těsta si vyválíme placku ve tvaru kulaté formy, ve které budeme koláč péct.

5. Formu na koláč si vyložíme pečicím papírem a přeneseme do ní listové těsto.

6. Jablka nastrouháme, zasypeme skořicí, vanilkovým cukrem a promícháme.

7. Jablka se skořicí naneseme na těsto.

8. Vlašské ořechy nahrubo nasekáme a posypeme jimi jablka.

9. Zasypeme trochou třtinového cukru a dáme do předehřáté trouby.

10. Pečeme přibližně 20 minut.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.