Hustá fazolová polévka

Hustá fazolová polévka

Jste příznivci vydatných polévek, které vám stačí k obědu samotné? Hustá fazolová polévka je přesně ONA. Když vařím tuto polévku, nikdy už nevařím hlavní chod. Vždy se najíme syté polévky a další jídlo už nikdo nechce, někteří zvládnou i dva talíře.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 250 g bílých fazolí
  • 2 petržele
  • 4 mrkve
  • 150 g celeru
  • 2 cibule
  • 2 polévkové lžíce sádla
  • 700 ml vývaru
  • 7 stroužků česneku
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • hrst majoránky

Postup přípravy:

1. Den předem si nachystáme fazole. Dáme je do kastrůlku a zalijeme dostatečným množstvím vody.

2. Petržel, mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na drobnější kostky.

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

4. V kastrolu si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibulku.

5. Až začne cibulka chytat barvu, přidáme kořenovou zeleninu a dál opékáme.

6. Po chvíli přidáme k zelenině fazole i s vodou, ve které se namáčely.

7. Dolijeme vývarem.

8. Do polévky prolisujeme česnek a přidáme nasekanou čerstvou bazalku. Ta se přidává kvůli tomu, aby fazole tolik nenadýmaly.

9. Osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí fazolí.

10. Až jsou fazole měkké, přidáme hrst rozemnuté sušené majoránky, provaříme a máme hotovo.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.