Jablka a jablečné dezerty má rád téměř každý. Amatérský kuchař a experimentátor Láďa Hruška to moc dobře ví, a proto se rozhodl nám ukázat jednoduchý recept na jablečný dezert zvaný „Jablečné růžičky“. Můžete si jej udělat ke kávě nebo čaji, a také připravit pro očekávanou návštěvu. Růžičky vypadají a chutnají výborně.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- Listové těsto
- Pár kusů jablek
- Moučkový cukr (nejlepší je třtinový moučkový cukr)
- Skořicový cukr
- Marmeláda
Postup přípravy:
Nejdříve začneme přípravou jablek. Jablka si důkladně omyjeme, rozkrojíme a vybereme jadřinec.
Jablka nakrájíme na 1 – 2 mm tenké plátky.
Poté se pustíme do přípravy těsta. Těsto na tenko vyválíme a nařežeme asi na 5 cm široké proužky.
Každý proužek z poloviny potřeme marmeládou, posypeme skořicovým cukrem a položíme plátek jablka. Poté je překryjeme „suchou“ částí těsta.
Boční strany těsta zavineme a vytvoříme „košíček/růžičku“, ze kterého nám bude koukat kousíček jablečného plátku.
Takto připravené „růžičky“ vyskládáme na plech na pečící papír a dáme do rozpálené trouby na 200 °C.
Pečeme asi 15 minut dozlatova.
Upečené růžičky lehce posypeme moučkovým (nejlépe třtinovým) cukrem.