Jablkové (jablečné) růžičky

Jablkové (jablečné) růžičky

Jablka a jablečné dezerty má rád téměř každý. Amatérský kuchař a experimentátor Láďa Hruška to moc dobře ví, a proto se rozhodl nám ukázat jednoduchý recept na jablečný dezert zvaný „Jablečné růžičky“. Můžete si jej udělat ke kávě nebo čaji, a také připravit pro očekávanou návštěvu. Růžičky vypadají a chutnají výborně.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Listové těsto
  • Pár kusů jablek
  • Moučkový cukr (nejlepší je třtinový moučkový cukr)
  • Skořicový cukr
  • Marmeláda

Postup přípravy:

1. Nejdříve začneme přípravou jablek. Jablka si důkladně omyjeme, rozkrojíme a vybereme jadřinec.

2. Jablka nakrájíme na 1 – 2 mm tenké plátky.

3. Poté se pustíme do přípravy těsta. Těsto na tenko vyválíme a nařežeme asi na 5 cm široké proužky.

4. Každý proužek z poloviny potřeme marmeládou, posypeme skořicovým cukrem a položíme plátek jablka. Poté je překryjeme „suchou“ částí těsta.

5. Boční strany těsta zavineme a vytvoříme „košíček/růžičku“, ze kterého nám bude koukat kousíček jablečného plátku.

6. Takto připravené „růžičky“ vyskládáme na plech na pečící papír a dáme do rozpálené trouby na 200 °C.

7. Pečeme asi 15 minut dozlatova.

8. Upečené růžičky lehce posypeme moučkovým (nejlépe třtinovým) cukrem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.