Italské tiramisu s mascarpone

Italské tiramisu s mascarpone

Tento lahodný kávový dezert, který se jen rozplývá na jazyku, pochází z oblasti Trenta v severní Itálii. Zkuste si i vy doma připravit báječný recept na italské tiramisu s mascarpone, jehož chuť je vysoce návyková.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut + 12 hodin na ztuhnutí

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 2 vejce
  • 150 g mascarpone
  • ½ balíčku vanilkového cukru
  • ½ balíčku smetany ke šlehání
  • ½ balení cukrářských piškotů
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1 šálek černé kávy
  • 25 ml kubánského rumu
  • Kakao nebo mletá káva na zasypání

Postup přípravy:

1. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Poté žloutky rozšleháme spolu s cukrem a trochou vody. Po přidání mascarpone by měl vzniknout hladký a chutný krém.

2. Z bílků vyšleháme sníh a následně šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Obojí přidáme do krému z mascarpone a lehce rozmícháme tak, aby se obojí spojilo v jeden krém.

3. Formu na tiramisu vyskládáme cukrářskými piškoty, a postupně je přelejeme černou kávou a rumem.

4. Vyskládané piškoty potřeme krémem a nahoru vyskládáme další vrstvu piškotů. Tu opět potřeme krémem a zasypeme kakaem nebo mletou kávou.

5. Tiramisu uložíme do lednice, kde ho necháme přes noc tuhnout a můžeme podávat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.