Italské rizoto s rukolou a pečeným krůtím masem

Italské rizoto s rukolou a pečeným krůtím masem

Stýská se vám po letní dovolené v Itálii? Zkuste si doma uvařit lahodné jídlo jak z jedné z neapolských restaurací. Následující recept představuje italské rizoto s rukolou a pečeným krůtím masem, na němž si pochutná celá rodina.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 70 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 350 ml rýže Arborio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 100 g parmazánu
  • 1 balíček zelených oliv
  • 500 g krůtích prsou
  • 50 g másla
  • 2 hrsti rukoly
  • 4 stroužky česneku
  • Tymián
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. V misce smíchejte nastrouhaný česnek, olivový olej, tymián, pepř a trochu soli. Omytá krůtí prsa pomažeme touto směsí a vložte je do pekáčku. Nechte krůtí maso takto péct v troubě rozpálené na 180 °C přibližně 45 minut, dokud nebude maso uvnitř hotové.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte ji na troše oleje restovat na pánev. Po chvíli k ní přisypte rýži a chviličku společně osmahněte. Poté rýži zalijte trochou zeleninového vývaru a počkejte, dokud se vývar nevstřebá.

3. Občas míchejte a postupně přidávejte vývar, dokud se všechen nevstřebá. Poté do rizota přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. Vše společně promíchejte.

4. Podávejte smetanové rizoto se zelenými olivami, zasypané rukolou a s plátky krůtích prsou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.