Indická korma pro vegetariány

Indická korma pro vegetariány

Jedna z nejchutnějších indických omáček, to je korma. Můžete si k ní připravit rýži nebo oblíbené placky naan a určitě si na ní pochutnáte. Tato omáčka jde navíc snadno připravit i ve vegetariánské verzi. Recept na indickou kormu pro vegetariány si oblíbíte a určitě ji zařadíte do svého jídelníčku častěji.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 3 lžíce kešu másla
  • 1 brambora
  • 2 mrkve
  • 2 rajčata
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce chilli
  • 1 lžička kari
  • 1 lžíce koriandru
  • Sůl
  • Olej
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Nakrájíme nadrobno cibuli a česnek. Bramboru a mrkev očistíme a nakrájíme na malinké kousky. Pokračujeme s rajčaty, které můžeme rozkrájet na větší kusy.

2. Do hluboké pánve nakapeme trochu oleje a přidáme cibuli. Restujeme, dokud nezezlátne a nezačne vonět. Poté do pánve přidáme nakrájený česnek, veškerou zeleninu kromě rajčete a všechno koření. Chviličku společně restujeme, dokud se směs nerozvoní.

3. Jakmile se začne zelenina připalovat, zalijeme směs kokosovým mlékem a necháme v něm zeleninu vařit. Přiklopíme pánev pokličkou. Než bude zelenina hotová, bude to trvat alespoň 10 minut, pravděpodobně však déle.

4. Jakmile je zelenina měkká a uvařená, postupně přidáváme do omáčky kešu máslu a rozmícháváme ho.

5. Odstavíme a můžeme omáčku podávat spolu s rýží nebo naany.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.