Jedna z nejchutnějších indických omáček, to je korma. Můžete si k ní připravit rýži nebo oblíbené placky naan a určitě si na ní pochutnáte. Tato omáčka jde navíc snadno připravit i ve vegetariánské verzi. Recept na indickou kormu pro vegetariány si oblíbíte a určitě ji zařadíte do svého jídelníčku častěji.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce strouhaného zázvoru
- 3 lžíce kešu másla
- 1 brambora
- 2 mrkve
- 2 rajčata
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce kurkumy
- 1 lžíce chilli
- 1 lžička kari
- 1 lžíce koriandru
- Sůl
- Olej
- Pepř
Postup přípravy:
1. Nakrájíme nadrobno cibuli a česnek. Bramboru a mrkev očistíme a nakrájíme na malinké kousky. Pokračujeme s rajčaty, které můžeme rozkrájet na větší kusy.
2. Do hluboké pánve nakapeme trochu oleje a přidáme cibuli. Restujeme, dokud nezezlátne a nezačne vonět. Poté do pánve přidáme nakrájený česnek, veškerou zeleninu kromě rajčete a všechno koření. Chviličku společně restujeme, dokud se směs nerozvoní.
3. Jakmile se začne zelenina připalovat, zalijeme směs kokosovým mlékem a necháme v něm zeleninu vařit. Přiklopíme pánev pokličkou. Než bude zelenina hotová, bude to trvat alespoň 10 minut, pravděpodobně však déle.
4. Jakmile je zelenina měkká a uvařená, postupně přidáváme do omáčky kešu máslu a rozmícháváme ho.
5. Odstavíme a můžeme omáčku podávat spolu s rýží nebo naany.