Výborné tuňákové kari s kukuřicí

Výborné tuňákové kari s kukuřicí

Není to sice to samé kari, které dostanete při návštěvě Thajska nebo Indie, ale i tak je lahodné a můžete ho zařadit do svého jídelníčku. Chutné tuňákové kari s kukuřicí se sice původním asijským specialitám moc nepodobá, ale na druhou stranu ho budete mít připravené raz dva a uvidíte, že si ho rychle oblíbíte.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (jedna okolo 170 g)
  • 1 cibule
  • 1 konzerva kukuřice (přibližně 300 g)
  • 1 smetana na vaření
  • 4 lžičky kari
  • 200 g sypané rýže
  • Trocha oleje
  • Trocha soli

Postup přípravy:

1. Nakrájíme cibuli nadrobno a v hluboké pánvi ji na troše oleje osmahneme.

2. Přidáme do pánve tuňáka a kukuřici a bohatě zasypeme kari. Chviličku společně restujeme, dokud se koření nerozvoní.

3. Poté vše v pánvi zalijeme smetanou na vaření a necháme ji ohřívat, dokud nezačne probublávat.

4. Pravidelně mícháme, dokud smetana nezhoustne. Omáčku trochu posolíme.

5. Dáme si vařit do hrnce s trochou soli ve vodě rýži a vaříme podle návodu na obalu.

6. Kari podáváme spolu s rýží jako rychlý oběd nebo chutnou večeři.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.