Není to sice to samé kari, které dostanete při návštěvě Thajska nebo Indie, ale i tak je lahodné a můžete ho zařadit do svého jídelníčku. Chutné tuňákové kari s kukuřicí se sice původním asijským specialitám moc nepodobá, ale na druhou stranu ho budete mít připravené raz dva a uvidíte, že si ho rychle oblíbíte.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (jedna okolo 170 g)
- 1 cibule
- 1 konzerva kukuřice (přibližně 300 g)
- 1 smetana na vaření
- 4 lžičky kari
- 200 g sypané rýže
- Trocha oleje
- Trocha soli
Postup přípravy:
1. Nakrájíme cibuli nadrobno a v hluboké pánvi ji na troše oleje osmahneme.
2. Přidáme do pánve tuňáka a kukuřici a bohatě zasypeme kari. Chviličku společně restujeme, dokud se koření nerozvoní.
3. Poté vše v pánvi zalijeme smetanou na vaření a necháme ji ohřívat, dokud nezačne probublávat.
4. Pravidelně mícháme, dokud smetana nezhoustne. Omáčku trochu posolíme.
5. Dáme si vařit do hrnce s trochou soli ve vodě rýži a vaříme podle návodu na obalu.
6. Kari podáváme spolu s rýží jako rychlý oběd nebo chutnou večeři.