Jednoduché Spaghetti Carbonara jsou italská klasika, na které si v zemi těstovin a pizzy pochutnávají mladí i staří. Vyzkoušejte tyto lahodné špagety se smetanou, slaninou, sýrem a vajíčkem i u vás doma a uvidíte, že to určitě nebude naposledy.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 400 g spaghetti (alternativně lze použít jiné dlouhé těstoviny – linguine nebo cannelloni)
- 200 g pancetty (můžeme nahradit slaninou)
- 5 žloutků
- 50 g másla
- 50 ml smetany ke šlehání
- 80 g nastrouhaného parmazánu
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Dejte vařit vodu, osolte ji a nechte vařit špagety podle návodu na obalu, dokud nejsou takzvaně na skus.
2. Nakrájejte nadrobno pancettu, případně slaninu, a nastrouhejte parmazán.
3. Žloutky rozmíchejte s parmazánem a smetanou. Na závěr je opepřete.
4. V pánvi na troše oleje a s máslem osmahněte pancettu.
5. Slijte uvařené těstoviny a přendejte je do pánve, kde je smíchejte s osmaženou slaninou.
6. Přidejte do pánve jednu lžící vody, ve které se vařily těstoviny, a vlijte dovnitř směs žloutků.
7. Míchejte špagety se žloutkovou směsí, dokud směs trochu nezhoustne a neobalí špagety.
8. Špagety podávejte posypané parmazánem.