Jednoduché Spaghetti Carbonara

Jednoduché Spaghetti Carbonara

Jednoduché Spaghetti Carbonara jsou italská klasika, na které si v zemi těstovin a pizzy pochutnávají mladí i staří. Vyzkoušejte tyto lahodné špagety se smetanou, slaninou, sýrem a vajíčkem i u vás doma a uvidíte, že to určitě nebude naposledy.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 400 g spaghetti (alternativně lze použít jiné dlouhé těstoviny – linguine nebo cannelloni)
  • 200 g pancetty (můžeme nahradit slaninou)
  • 5 žloutků
  • 50 g másla
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 80 g nastrouhaného parmazánu
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Dejte vařit vodu, osolte ji a nechte vařit špagety podle návodu na obalu, dokud nejsou takzvaně na skus.

2. Nakrájejte nadrobno pancettu, případně slaninu, a nastrouhejte parmazán.

3. Žloutky rozmíchejte s parmazánem a smetanou. Na závěr je opepřete.

4. V pánvi na troše oleje a s máslem osmahněte pancettu.

5. Slijte uvařené těstoviny a přendejte je do pánve, kde je smíchejte s osmaženou slaninou.

6. Přidejte do pánve jednu lžící vody, ve které se vařily těstoviny, a vlijte dovnitř směs žloutků.

7. Míchejte špagety se žloutkovou směsí, dokud směs trochu nezhoustne a neobalí špagety.

8. Špagety podávejte posypané parmazánem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.