Hrníčková bublanina s višněmi

Hrníčková bublanina s višněmi

Rychlý dezert našich babiček na nedělní odpoledne. To je hrníčková bublaniny s višněmi. Není to ten nejoriginálnější moučník, ale uvidíte, že se po něm budou moci utlouct děti i dospělí.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 1 hodina

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 3 hrsti mražených višní (použít samozřejmě můžeme i jiné ovoce)

Postup přípravy:

1. Postupně smícháme olej, mouku, mléko, cukr, vejce a prášek do pečiva ve velké míse. Snažíme se, aby se nevytvořily cucky, pokud tam budou i tak můžeme zkusit použít ruční mixér.

2. Vysypeme pekáček moukou, aby se nám bublanina nepřipekla a vylijeme těsto do pekáčku. Pomocí špachtle ho rovnoměrně rozmístíme.

3. Seshora těsto posypeme višněmi, samy klesnou níž a budou tak v různých úrovních.

4. Dáme péct bublaninu do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Propečenost bublaniny kontrolujeme pomocí dřevěné špejle.

5. Po vyndání bublaninu poprášíme cukrem a můžeme servírovat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.