Domácí tvarohové knedlíky plněné meruňkami

Domácí tvarohové knedlíky plněné meruňkami

Domácí tvarohové knedlíky plněné meruňkami jsou krásnou vzpomínkou na dětství, na které si dozajista pochutná ráda každý, kdo na tyto časy melancholicky vzpomíná. Pokud si je navíc uděláte domácí, bude radost z nich dvojnásobná.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 35 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 20 meruněk
  • Špetka soli
  • Trocha másla
  • Trocha moučkového cukru

Postup přípravy:

1. Omyjte meruňky, rozpulte je a vyjměte z nich pecky. Když je budete mít takto připravené, budete s nimi moci poté ihned začít plnit knedlíky.

2. Smíchejte tvaroh s vejcem, špetkou soli a olejem. Promíchejte všechny složky důkladně dohromady a začněte postupně přidávat mouku, dokud těsto nebude mít správnou konzistenci.

3. Poté vždy z kousku těsta vytvarujte placičku, vložte do ní dvě poloviny meruňky a vytvarujte knedlík. Chce to trochu cviku, ale jakmile se to jednou naučíte, půjde to už v podstatě samo.

4. Knedlíky vložte do vroucí vody a nechte je vařit se přibližně pět minut. Poté knedlíky vylovte, nebo slijte a podávejte spolu s rozpuštěným máslem, posypané trochou moučkového cukru. Přidat můžete i strouhaný nebo měkký tvaroh.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.