Quinoa je výborná a lehká potravina, která je navíc velmi zdravá. Přesto se v našich končinách používá poměrně zřídka, což je určitě škoda. Pojďte si s námi uvařit báječné grilované kuřecí prso se salátkem z quinoy a zeleniny.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny na marinovaní
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 2 kuřecí prsa
- ½ hrnku quinoy
- ½ dýně
- ½ červené cibule
- 1 hrst ledového salátu
- 2 stroužky česneku
- ½ citrónu
- Tymián
- Olivový olej
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy:
1. Kuřecí prsa omyjeme a vložíme do mísy. Zalijeme je trochou olivového oleje, vymačkáme na ně šťávu z citrónu, přidáme tymián, trochu soli a pepře. Takto naložené maso necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.
2. Dýni nakrájíme na kostičky, potřeme olivovým olejem, osolíme a naklademe na plech. Takto připravené dýně vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a dáme péct na přibližně 15 minut, dokud dýně nezměknou.
3. Zatímco se pečou dýně, quinou propláchněte a uvařte ji podle návodu na obalu. Červenou cibuli nakrájejte na malé kousky, stejně tak nasekejte nadrobno česnek.
4. Naložená kuřecí prsa rychle grilujte na rozpáleném roštu přibližně 5 minut, dokud nebudou dostatečně propečená.
5. Kousky dýně smícháme z quinoou, červenou cibulí, ledovým salátem a česnek. Přidejte trochu olivového oleje a pepře. Vše důkladně promíchejte.
6. Kuřecí prso podávejte spolu s připraveným salátkem.