Grilované kuřecí prso se salátkem z quinoy

Grilované kuřecí prso se salátkem z quinoy

Quinoa je výborná a lehká potravina, která je navíc velmi zdravá. Přesto se v našich končinách používá poměrně zřídka, což je určitě škoda. Pojďte si s námi uvařit báječné grilované kuřecí prso se salátkem z quinoy a zeleniny.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny na marinovaní

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 kuřecí prsa
  • ½ hrnku quinoy
  • ½ dýně
  • ½ červené cibule
  • 1 hrst ledového salátu
  • 2 stroužky česneku
  • ½ citrónu
  • Tymián
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Kuřecí prsa omyjeme a vložíme do mísy. Zalijeme je trochou olivového oleje, vymačkáme na ně šťávu z citrónu, přidáme tymián, trochu soli a pepře. Takto naložené maso necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.

2. Dýni nakrájíme na kostičky, potřeme olivovým olejem, osolíme a naklademe na plech. Takto připravené dýně vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a dáme péct na přibližně 15 minut, dokud dýně nezměknou.

3. Zatímco se pečou dýně, quinou propláchněte a uvařte ji podle návodu na obalu. Červenou cibuli nakrájejte na malé kousky, stejně tak nasekejte nadrobno česnek.

4. Naložená kuřecí prsa rychle grilujte na rozpáleném roštu přibližně 5 minut, dokud nebudou dostatečně propečená.

5. Kousky dýně smícháme z quinoou, červenou cibulí, ledovým salátem a česnek. Přidejte trochu olivového oleje a pepře. Vše důkladně promíchejte.

6. Kuřecí prso podávejte spolu s připraveným salátkem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.