Hustá mrkvovo-zázvorová polévka

Hustá mrkvovo-zázvorová polévka

Hledáte tipy na polévky, které si uvařit jako chutné a vydatné jídlo. Pusťte se do lehce pikantní, lahodné husté mrkvovo-zázvorové polévky. Je vhodná pro vegetariány i vegany a bude stačit jako jídlo pro celou rodinu na večeři nebo na oběd.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 5 velkých mrkví
  • 1 cibule
  • 3 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Citrónová šťáva
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Mrkve okrájíme, omyjeme a nakrouháme na tenká kolečka. Cibuli pokrájíme nadrobno.

2. V hrnci na troše olivového oleje restujeme cibuli, dokud nezezlátne a nezačne vonět. Poté přidáme dvě lžičky zázvoru a nakrájenou mrkev. Zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud nemáme vývar, můžeme použít vody a přidat do ní zeleninový bujon.

3. Necháme polévku asi 20 – 30 minut vařit, dokud mrkev úplně nezměkne.

4. Jakmile je mrkev měkká, tyčovým mixérem polévku rozmixujeme, dokud nemá úplně kašovitou konzistenci. Poté přidáme poslední lžičku zázvoru a zakapeme citrónovou šťávou. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dopepříme.

5. Polévku můžeme podávat samotnou, ozdobenou petrželkou, s trochou zakysané smetany, nebo opečenou bagetkou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.