Hledáte tipy na polévky, které si uvařit jako chutné a vydatné jídlo. Pusťte se do lehce pikantní, lahodné husté mrkvovo-zázvorové polévky. Je vhodná pro vegetariány i vegany a bude stačit jako jídlo pro celou rodinu na večeři nebo na oběd.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 5 velkých mrkví
- 1 cibule
- 3 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 1 l zeleninového vývaru
- Citrónová šťáva
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Mrkve okrájíme, omyjeme a nakrouháme na tenká kolečka. Cibuli pokrájíme nadrobno.
2. V hrnci na troše olivového oleje restujeme cibuli, dokud nezezlátne a nezačne vonět. Poté přidáme dvě lžičky zázvoru a nakrájenou mrkev. Zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud nemáme vývar, můžeme použít vody a přidat do ní zeleninový bujon.
3. Necháme polévku asi 20 – 30 minut vařit, dokud mrkev úplně nezměkne.
4. Jakmile je mrkev měkká, tyčovým mixérem polévku rozmixujeme, dokud nemá úplně kašovitou konzistenci. Poté přidáme poslední lžičku zázvoru a zakapeme citrónovou šťávou. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dopepříme.
5. Polévku můžeme podávat samotnou, ozdobenou petrželkou, s trochou zakysané smetany, nebo opečenou bagetkou.