Gulášová polévka

Gulášová polévka

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 1 cibule
  • 1 menší mrkev
  • 1 brambor
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 4 frankfurtské párky
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 500 ml vody
  • 500 ml masového vývaru
  • ½ čajové lžičky kopru
  • 400 g konzerva loupaných rajčat
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké pásky. Brambor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme nadrobno.

2. V rozpáleném hrnci zeleninu restujeme asi 5 minut.

3. Párky nakrájíme na centimetrová kolečka a přihodíme je do hrnce.

4. Zasypeme paprikou a koprem a promícháme.

5. Zalijeme vodou a vývarem.

6. Přidáme nasekaná nebo rozmačkaná loupaná rajčata. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

7. 15 minut necháme pomalu vařit a máme hotovo.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.