Cuketová krémová polévka

Cuketová krémová polévka

Jakmile jednou nastane sezóna cuket, mnohdy se na zahradě této úžasné zeleniny urodí daleko větší množství, než jsme schopni zkonzumovat. Můžeme cukety nakládat, grilovat a zapékat. Pokud ale přeci jenom nějaké zůstanou nevyužité, zkuste si doma připravit lahodnou cuketovou krémovou polévku, na kterou se poté budete těšit po celý rok.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 35 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 velká cuketa (nebo 2 menší)
  • 250 ml smetany na vaření
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • Olivový olej
  • Kari
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Cuketu omyjeme, očistíme a oškrábeme. Dužinu poté nakrájíme na kostičky. Stejně pokračujeme s brambory.

2. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji na troše olivového oleje restovat, dokud nezezlátne a nezačne vonět. Poté přidáme kostky cukety a brambor, rychle osmahneme a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud nemáme vývar, můžeme samozřejmě použít i bujon.

3. Zeleninu necháme vařit přibližně 20 minut, dokud úplně nezměkne. Poté pomocí tyčového mixéru zeleninu rozmixujeme do hladka.

4. Přidáme smetanu na vaření, promícháme s polévkou tak, aby se obě složky dobře propojily. Poté dochutím kari, trochou pepře a eventuálně i dosolíme, někdy to nebývá potřeba.

5. Můžeme podávat. Do polévky můžeme dát lžíci zakysané smetany, trošku másla nebo pokrájenou červenou papriku.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.