Bábovka je tradiční dezert, který se pravidelně objevuje v mnoha českých obývacích pokojích. Vyzkoušejte malou obměnu a příště si připravte citronovou bábovku jako od babičky, na které si pochutná celá rodina.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 1 hodina
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 100 ml oleje
- 250 g polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 100 g krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 citron
Postup přípravy:
1. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem začneme šlehat, dokud se nezpění. Během šlehání postupně vmícháváme olej, mouku, mléko a prášek do pečiva.
2. Nastrouháme kůru z bio citronu. Je opravdu dobré dbát na to, aby byl citron bio, jinak riskujete, že si spolu s citronovou kůrou pochutnáte i na postřicích. Z citronu poté vymačkáme šťávu.
3. Kůru i šťávu důkladně vmícháme do těsta na bábovku.
4. Těsto přelijeme do bábovkové formy a vložíme do trouby předehřáté na 170° C. Pečeme asi 30 minut.
5. Jakmile je bábovka hotová, vyklopíme ji a můžeme posypat cukrem nebo připravit jednoduchou citronovou polevu, kterou ji můžeme zalít.