Citrónová bábovka jako od babičky

Citrónová bábovka jako od babičky

Bábovka je tradiční dezert, který se pravidelně objevuje v mnoha českých obývacích pokojích. Vyzkoušejte malou obměnu a příště si připravte citrónovou bábovku jako od babičky, na které si pochutná celá rodina.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 1 hodina

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • • 3 vejce
  • • 100 ml oleje
  • • 250 g polohrubé mouky
  • • 100 ml mléka
  • • 100 g krupicového cukru
  • • 1 prášek do pečiva
  • • 1 vanilkový cukr
  • • 1 (bio) citron

Postup přípravy:

1. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem začneme šlehat, dokud se nezpění. Během šlehání postupně vmícháváme olej, mouku, mléko a prášek do pečiva.

2. Nastrouháme kůru z bio citronu. Je opravdu dobré dbát na to, aby byl citron bio, jinak riskujete, že si spolu s citronovou kůrou pochutnáte i na postřicích. Z citrónu poté vymačkáme šťávu.

3. Kůru i šťávu důkladně vmícháme do těsta na bábovku.

4. Těsto přelijeme do bábovkové formy a vložíme do trouby předehřáté na 170° C. Pečeme asi 30 minut.

5. Jakmile je bábovka hotová, vyklopíme ji a můžeme posypat cukrem nebo připravit jednoduchou citronovou polevu, kterou ji můžeme zalít.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.