Celozrnné špagety vlastní výroby s rajčatovou omáčkou

Celozrnné špagety vlastní výroby s rajčatovou omáčkou

Špagety jsou jedním z nejoblíbenějších jídel a uvidíte, že pokud uvaříte ty domácí, vykouzlíte tím na tváří úsměv každému stolovníkovi. Pusťte se do domácích celozrnných špaget s rajčatovou omáčkou, za které byste se nemuseli stydět ani mezi Italy.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 25 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 300 g grahamové mouky
  • Asi 100 ml vody
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g rajčat
  • Olivový olej
  • Oregano
  • Bazalka
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Smícháme grahamovou mouku s vejci a přidáváme vodu, dokud těsto nebude vláčné a nepřestane se lepit. Těsto můžeme vyválet a vytvářet různě druhy těstovin, například tagliatelle nebo farfalle. Pro výrobu špaget budeme potřebovat mlýnek na výrobu těstovin se špagetovými noži, kam těsto napěchujeme a vytvoříme tak špagety.

2. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody přibližně na 10 minut, dokud nejsou tzv. na skus.

3. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli a na plátky česnek. S trochou oleje dáme obojí smažit a počkáme, dokud se cibulka neopeče dozlatova.

4. Poté přidáme na kousky nakrájená rajčata a dusíme je v jejich vlastní šťávě přibližně 10 minut. Jakmile jsou rajčata hotová, přidáme bazalku, oregano a trochu pepře.

5. Slité těstoviny přendáme do pánve a promísíme je s rajčatovou omáčkou. Pokud chceme, můžeme přidat ještě nastrouhaný parmazán a trochu ho rozpustit.

6. Špagety podáváme spolu s čerstvými lístky bazalky a trochou olivového oleje.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.