Domácí čočková polévka

Domácí čočková polévka

Máte za sebou dlouhý den a těšíte se, až se doma ohřejete u misky výživné polévky? Ideální pro takové situace je domácí čočková polévka. Díky tomu, jak je hustá, nahradí i hlavní chod a zároveň neobsahuje nic tučného ani těžkého.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 menší brambora
  • ½ mrkve
  • ½ cibule
  • 3 malé šálky červené čočky
  • 0,75 l zeleninového vývaru
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Oškrábeme bramboru a nakrájíme ji na velmi drobné kousky.

2. Stejně postupujeme s mrkví a cibulí.

3. Do hrnce dáme trošku oleje a přidáme nakrájenou zeleninu, kterou poprášíme pepřem a přidáme trochu soli. Necháme restovat, dokud nezačne zelenina vonět.

4. Jakmile je zelenina orestovaná, zalijeme ji zeleninovým vývarem. Můžeme použít i vývar hovězí nebo kuřecí. Pokud nemáme čas vařit vývar, můžeme použít i bujon.

5. Necháme zeleninu s vývarem asi 5 minut vařit a poté přidáme čočku.

6. Vaříme čočku asi 10 minut, dokud polévka nezhoustne a čočka není měkká. Občas promícháme, aby se nám čočka nepřichytila.

7. Na závěr můžeme polévku osolit nebo opepřit podle chuti.

8. Polévku podáváme samotnou, nebo s chlebem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.