Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Originální avokádová pomazánka se bude báječně vyjímat na stole při každé návštěvě, ale pochutnáte si na ní i při běžné večeři. Můžete si ji namazat na chleba, vytvořit efektivní jednohubky, nebo ji jen nechat v misce a namáčet do ní čerstvé krekry.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 400 g bílého jogurtu
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 velké zralé avokádo
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 citron

Postup přípravy:

1. Důkladně smícháme bílý jogurt se zakysanou smetanou a přes látku přecedíme. Pokud chceme, aby byla pomazánka hustší, můžeme nechat tuto směs přes noc v lednici okapat.

2. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme z něj pecku a vidličkou ho rozmělníme v misce.

3. Přidáme směs jogurtu a smetany a promícháme, tak aby vznikla světle zelená jemná pomazánka.

4. Přidáme špetku soli a pepře a promícháme.

5. Na závěr zakapeme trochou šťávy z citronu. Záleží na naší chuti, kolik citronu do pomazánky přidáme.

6. Pomazánku podáváme na chlebu, toastech, jednohubkách nebo do ní namáčíme krekry či nakrájenou mrkev.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.