Argentinské taštičky Empanada de Picadillo

Argentinské taštičky Empanada de Picadillo

Křupavými taštičkami empanadas je proslulá celá Latinská Amerika. Dělají se v mnoha alternativách od Mexika až po Chile. Dnes si představíme empanádu typickou pro Argentinu, plněnou hovězí směsí picadillo, vajíčkem a olivou. Výborné argentinské taštičky Empanada de Picadillo se skvěle hodí s sebou na výlet i na rodinnou oslavu.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 1 h 25 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 2 kg cibule
  • 1 kg hladké mouky
  • Malý hrnek tuku (můžeme nahradit máslem nebo olejem)
  • ½ sklenice bílého vína
  • Malý sáček černých oliv
  • 5 vajíček
  • Teplá voda se špetkou soli
  • 3 lístky bobkového listu
  • 2 lžíce másla
  • Sůl
  • Pepř
  • Půl lžičky červené papriky

Postup přípravy:

1. Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli. Dáme ji do hrnce a zalijeme ji vodou, tak aby byla celá ponořená. Takto ji necháme vařit 25 – 30 minut.

2. Mezitím, co se cibule vaří, připravíme masovou směs. Do masa přimícháme trochu másla, asi 3 lístky bobkového listu, trochu soli, půl lžičky červené papriky a dopepříme.

3. Jakmile je cibule dodělaná, přidáme masovou směs a mícháme. Dusíme a restujeme, dokud maso neztmavne a není hotové.

4. Směs necháme vychladnout. Mezitím si dáme uvařit vajíčka natvrdo.

5. Smícháme 1 kg hladké mouky, tuk, bílé víno a trochu soli. Těsto delší dobu hněteme, případně necháme práci na robotovi.

6. Vezmeme vždy malý kousek těsta, rozválíme ho, vytvarujeme ho kruhového tvaru. Na jednu stranu těsta přidáme trochu vychladlé masové směsi, kousek vajíčka a polovinu olivy. Okraj podél náplně potřeme trochou vody. Druhou půlku těsta překlopíme přes náplň a pomocí prstů uzavřeme empanádu. Uděláme to překládáním těsta přes sebe, je to těžší, ale s trochou cviku už to jde skoro samo.

7. Empanády vložíme na plech a necháme péct v troubě na 180 °C asi 30 minut. Vyndáme, jakmile začnou být empanády křupavé a zezlátnou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.