Argentinské sýrové bochánky chipas

Argentinské sýrové bochánky chipas

Argentinské sýrové bochánky chipas jsou skvělou svačinou pro děti a uvidíte, že i vám zachutná jejich sýrová chuť. Díky tapiokové mouce mají navíc úplně jinou strukturu, než je u pečiva běžné, upečené jsou mnohem vláčnější.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 0,5 kg tapiokové mouky
  • 250 g tvrdého sýra
  • ¼ hrnku mléka
  • 3 vajíčka
  • 50 g másla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy:

1. Nastrouháme si 250 g tvrdého sýra. Může to být gouda, eidam, ale i jiný tvrdý sýr, který máme rádi.

2. Smícháme půl kila tapiokové mouky s nastrouhaným sýrem, rozklepneme k nim tři vajíčka a vmícháme dovnitř mléko.

3. Nakonec přidáme máslo, lžičku soli a prášku do pečiva a těsto důkladně prohněteme.

4. Z těsta tvaruje malé kuličky nebo válečky, které rozložíme na plech na pečící papír.

5. Dáme péct do trouby na 180 °C asi na 20 minut, dokud bochánky nezezlátnou a nezačnou vonět.

6. Chipas podáváme samotné, případně můžeme máčet do nejrůznějších dipů.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.