Nechte své chuťové buňky vyrazit na výpravu do daleké Asie a pochutnat si na ikonickém thajském pokrmu – arašídovém Pad Thai. Smažené rýžové nudle s typickou arašídovou chutí můžeme doplnit kuřecím masem, krevetami, nebo jako v tomto receptu pouze zeleninou.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 min
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 300 g rýžových nudlí
- 5 lžic rybí omáčky
- 2 lžíce tamarindové pasty
- 1 červená cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 g arašídů
- 1 mrkev
- 4 vejce
- 200 g sójových výhonků
- 1 limetka
- 1 lžíce cukru
- Špetka chilli
- Sůl
- Olej
Postup přípravy:
1. Rýžové nudle vložíme na půl hodiny do studené vody. V mezičase budeme připravovat omáčku.
2. Smícháme v misce rybí omáčku, tamarindovou pastu, lžičku cukru, trochu chilli a lžíci vody. Důkladně promícháme.
3. V hluboké pánvi na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nakrájenou mrkev.
4. Do vroucí osolené vody vložíme rýžové nudle a ihned je slijeme a propláchneme studenou vodu. Poté je ihned přidáme do pánve k zelenině a restujeme dohromady.
5. Do pánve přidáme rozšlehaná vejce a rychle mícháme, aby se nudle rovnoměrně obalily vejci. Celou směs zalijeme omáčkou, kterou jsme si předtím připravili a stále mícháme.
6. Na závěr přidáme sójové výhonky a nadrcená arašídy, a ještě chvíli restujeme vše dohromady
7. Podle chuti můžeme ještě celé Pad Thai dochutit rybí omáčkou nebo chilli.