V dnešní složité době, kdy si člověk nemůže jenom tak říct, že si zajde do pizzerie na tu jeho oblíbenou pizzu, je výborným řešením právě domácí pizza. Každý si na ni dá to, co má nejraději nebo jednoduše to, co najde v lednici.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 min (bez kynutí těsta)
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 kg hladké mouky
- 1 hrst krystalového cukru
- 1 čajová lžička sušeného droždí
- 1 velká špetka soli
- 0,5 dcl oleje
- 500 ml vody
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- plechovka loupaných rajčat
- oregano
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
1. Nejprve začneme přípravou těsta na domácí pizzu. Dobrým pomocníkem je domácí pekárna, kam dám nejprve tekuté ingredience, poté sypké a zapnu program na těsto. Vypínám ještě před tím, než pekárna začne hřát a těsto tím začne kynout.
2. Samozřejmě jde těsto na pizzu připravit i bez domácí pekárny. Do mouky přidáme hrst cukru a promícháme.
3. Přisypeme sušené droždí a opět promícháme.
4. Přidáme sůl, olej a vodu a vypravujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout.
5. Těsto na domácí pizzu z 1 kg mouky vyjde na 7 kousků pizzy. Co nepoužiju rovnou, dávám po jedné porci do mrazáku a mám ho tak vždy po ruce.
6. Na rajčatový základ si rozehřeje pánev s kapkou olivového oleje, na kterém osmahneme prolisovaný česnek.
7. Až je česnek hezky dozlatova, přidáme celou plechovku loupaných rajčat. Při míchání postupně vařečkou rajčata rozdrtíme.
8. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Rajčatový základ z jedné plechovky loupaných rajčat vystačí na 2 pizzy.
9. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
10. Na vál si nasypeme trochu mouky a vyválíme těsto, přeneseme na plech s pečícím papírem.
11. Rajčatový základ natřeme na korpus a obložíme oblíbenými ingrediencemi.
12. Dáme do předehřáté trouby přibližně na 10 minut.