Bazalkové pesto vlastní výroby

Bazalkové pesto vlastní výroby

Bazalkové pesto je perfektní pomocník v kuchyni. Je zdravé a z mnoha obyčejných pokrmů vykouzlí luxusní a jedinečná jídla, na kterých si pochutnáte. Můžete ho přidávat do salátů, na těstoviny, zakapat s ním pečenou zeleninu. Připravte si bazalkové pesto vlastní výroby a oslňte každou návštěvu.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 hrsti čerstvé bazalky
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g parmazánu
  • Sůl
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Česnek očistíme a nastrouháme. Umyjeme bazalku a nasekáme ji na kousky. Parmazán také nastrouháme.

2. Bazalku, česnek, piniové oříšky, parmazán a půl lžičky soli dáme do mixéru a pomalu začneme mixovat. Postupně přidáváme olivový olej, dokud nebude mít pesto požadovanou existenci. Neměli bychom směs rozmixovat úplně, ale měly by v ní zůstat malé kousky.

3. Pestem naplníme skleničky a uchováváme v lednici.

4. Pesto můžeme podávat s těstovinami, na chlebu, v salátu nebo s ním ochutit grilovanou zeleninu.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.