Pokud je nějaké klasické velikonoční jídlo, tak jsou to určitě pečená kůzlečí stehna. Kombinace kůzlečího masa, česneku, citronu a rozmarýnu nikdy nezklame. Zvlášť ne o Velikonocích.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 6 porcí):
- 6 kůzlečích stehen
- 1 hlávka česneku
- 1 citron
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžičky rozmarýnu
- olej
Postup přípravy:
1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
2. Citron si pořádně očistíme, nastrouháme kůru a potom vymačkáme šťávu.
3. Oloupeme česnek a do misky k citronové kůře a šťávě.
4. Do směsi přidáme rozmarýn, sůl, pepř a olej. Směs promícháme.
5. Vzniklou marinádou potřeme kůzlečí stehna, rozmístíme na plech a dáme do rozehřáté trouby.
6. Pečeme přibližně 2 hodiny, podle velikosti kůzlečích stehen.
7. Podáváme s čerstvým pečivem.
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Bílá vánoční světelná dekorace s vánočním motivem Bobo – Star Trading
Dekorace
Dekorace
Dekorace
Dekorace
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Černá vánoční závěsná světelná dekorace Markslöjd Alpha Star, výška 30 cm
Dekorativní osvětlení
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Bílá světelná dekorace s vánočním motivem Grandy – Star Trading