Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Už jako děti jsme milovali babiččiny žloutkové řezy, které nikdy nechyběly na stole při velikonočním koledování. Stejně jako babička byste měli v ideálním případě použít domácí vajíčka, která dodají nejen krásnou barvu, ale nemusíte mít strach, že budete jíst tepelně neupravená kupovaná vejce z velkochovu.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 60 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 hera
  • 250 g cukru krystal
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g strouhanky
  • 140 g polohrubé mouky
  • 250 g + 140 g moučkového cukru
  • 5 vajíček
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

1. Rozehřejeme si troubu na 180 °C.

2. Povolenou heru utřeme s krystalovým cukrem.

3. Přidáme mleté vlašské ořechy, strouhanku a polohrubou mouku.

4. Oddělíme si žloutky od bílků a ze všech bílků vyšleháme tuhý sníh.

5. 250 g moučkového cukru smícháme se sněhem a přidáme k ostatním surovinám.

6. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.

7. Mezitím co se nám peče korpus si připravíme polevu. Vyšleháme žloutky, zbylých 140 g moučkového cukru a vanilkový cukr.

8. Hned jak vytáhneme upečený horký korpus z trouby, poléváme ho připravenou žloutkovou polevou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.