Zemlbába (žemlovka) je velmi oblíbený sladký recept, ale její příprava je poměrně zdlouhavá. Proto se nám Láďa Hruška rozhodl ukázat recept na jednoduchou zemlbábu (žemlovku) do kapsy, u které nebudeme potřebovat troubu, protože se nepeče. Recept je rychlý a zvládnete jej ráno, než půjdete do školy nebo práce.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- Toastový chléb
- 1 – 2 jablka
- Máslo (několik plátků)
- Skořicový cukr
- Rozinky
- Pár kousků čokolády
Postup přípravy:
Příprava zemlbáby do kapsy je velmi jednoduchá.
1. Nejdříve si oloupeme a nastrouháme jablko.
2. Osobně jablko neloupu, protože slupka obsahuje nejvíc vitamínů.
3. Poté si rozložíme toastové chleby, do kterých dáme tenký plátek másla, nastrouhané jablko, špetku skořicového cukru, pár rozinek a kousek čokolády.
4. Nakonec dáme další tenký plátek másla a přikryjeme druhým toastovým chlebem.
5. A můžeme zapékat v toustovači. Asi po 5-ti minutách budeme mít hotovo.