Bábovka je výborný sladký pokrm a můžeme se setkat s mnoha jejích podob. Bohužel příprava klasické bábovky je poměrně zdlouhavá. Proto se amatérský kuchař Láďa Hruška rozhodl nám ukázat jednoduchý a hlavně časově nenáročný recept na bábovku do hrnku z mikrovlnky. Recept vás vyjde asi na „pětikorunu“.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
Na 1 porci (hrnek):
- 4 polévkové lžíce hladké mouky (obyčejné nebo celozrnné)
- 2 – 4 polévkové lžíce Granka popř. (instantní) kávy
- 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
- 4 polévkové lžíce moučkového cukru (obyčejného nebo třtinového)
- 3 polévkové lžíce oleje (nebo kousek másla)
- 3 polévkové lžíce mléka
- 1 vejce
Postup přípravy:
Příprava bábovky nemůže být jednodušší.
1. Vezmeme si mísu, do které dáme všechny suroviny a vytvoříme těsto.
2. Poté si nachystáme velký hrnek např. na čaj (alespoň 0,5 litru), vytřeme jej olejem (máslem) a vysypeme hrubou moukou.
3. Těsto do hrnku přelijeme a dáme do mikrovlnky na 3 minuty 30 vteřin.
4. Než budete bábovku jíst, nechte ji pořádně vychladnout.