Výborná zapékaná růžičková kapusta

Výborná zapékaná růžičková kapusta

Pokud hledáte chutné zeleninové jídlo, které zároveň bude trochu netradiční, vyzkoušejte výbornou zapékanou růžičkovou kapustu. Růžičková kapusta sice nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ale je moc zdravá a zapečená vám určitě zachutná.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 250 g růžičkové kapusty
  • 3 pórky
  • 300 ml mléka
  • 50 g másla
  • 150 g tvrdého sýra (například goudy)
  • Hladká mouka
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Kapusty a pórek oloupejte a omyjte. Pórek poté nakrájejte na kolečka a obojí nasypejte do vroucí vody, kde je nechte vařit přibližně 5 minut.

2. Na pánvi rozpusťte máslo a postupně v něm rozmíchávejte mouku, dokud nezačne vonět. Poté zalijte mlékem a spojte v jednu směs. Do mléka přidejte trochu soli a muškátový oříšek. Můžete i trochu popepřit. V mléku také rozpusťte nastrouhaný sýr.

3. Do pekáčku vysypte uvařené kapusty a pórek. Poté je zalijte směsí připraveno v pánvi a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C přibližně na 20 minut, dokud směs seshora nezezlátne.

4. Podávejte zapékané kapusty s bramborem nebo chlebem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.