Pokud hledáte chutné zeleninové jídlo, které zároveň bude trochu netradiční, vyzkoušejte výbornou zapékanou růžičkovou kapustu. Růžičková kapusta sice nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ale je moc zdravá a zapečená vám určitě zachutná.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 250 g růžičkové kapusty
- 3 pórky
- 300 ml mléka
- 50 g másla
- 150 g tvrdého sýra (například goudy)
- Hladká mouka
- 1 lžička muškátového oříšku
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Kapusty a pórek oloupejte a omyjte. Pórek poté nakrájejte na kolečka a obojí nasypejte do vroucí vody, kde je nechte vařit přibližně 5 minut.
2. Na pánvi rozpusťte máslo a postupně v něm rozmíchávejte mouku, dokud nezačne vonět. Poté zalijte mlékem a spojte v jednu směs. Do mléka přidejte trochu soli a muškátový oříšek. Můžete i trochu popepřit. V mléku také rozpusťte nastrouhaný sýr.
3. Do pekáčku vysypte uvařené kapusty a pórek. Poté je zalijte směsí připraveno v pánvi a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C přibližně na 20 minut, dokud směs seshora nezezlátne.
4. Podávejte zapékané kapusty s bramborem nebo chlebem.